KARATE - KRAVMAGA - ÖNVÉDELEM - KÜZDŐJÁTÉK - Budapest, XII. Győri út 5-7.    +36 70 779 55 77
KARATE - KRAVMAGA - ÖNVÉDELEM - KÜZDŐJÁTÉK - Budapest, XII. Győri út 5-7. +36 70 779 55 77
HATÁRIDŐNAPLÓ
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Főmenü
 
Tanfolyamok
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
INFORMÁCIÓK - EGYEBEK
 
Kápolnási Márton sensei

Gyermekkoromban szüleim számos sportágat megismertettek velem. Már kisiskolásan atlétikai és kosárlabda versenyeken szerepeltem, rengeteget kerékpároztam, fociztam a BVSC-ben és bírkóztam a Honvédban. 1983-ban egy családi barátunk révén ismerkedtem meg az akkor még sok misztikum övezte karatéval, annak is a shotokan nevű stílusával.

Vékonyka alkatom és "madárlelkű" habitusom ellenére már rögvest az elején éreztem, hogy ez nekem való, s egy az utcán még gyermekként ért inzultus is erősítette bennem, hogy erre nekem szükségem van. Faltam az akkor még igen ritka harcművészeti könyveket, s a Bruce Lee filmek hatása :-) is jelentősen erősítette lelkesedésemet. Barátaimmal gyakran kibringáztunk a Margitszigetre, majd órákig gyakoroltunk Bruce Lee után "szabadon" Barkácsoltunk saját nunchakut, mellyel viccesen, motoros bukósisakban gyakoroltunk.

Két esztendő múltán dr. Varga Miklós sensei személyében találtam meg mesteremet, azt a mestert kinek tanításait mind végig követtem. Ekkor már a karate shito-ryu ágát gyakoroltam lekesen hetente 5-8 edzésen. Nagyon korán, már 16 évesen mesterem segítője lettem gyermekcsoportjának oktatásában, melynek vezetését a későbbiekben Turák Péter barátommal kettőnk irányítására bízott. Néhány év közös munka után senseijünk támogatása mellett 1989-ben saját klubot alapíthattunk. Szorgalmunknak köszönhetően mesterünk rendszeresen elindított minket a legismertebb versenyeken, ahol nem volt ritka, hogy minden súlycsoportban egy-egy klubtársunkkal állhattunk a dobogón.

A Magyar Bajnokságokon  és stílusversenyeken elért dobogós helyezéseim után több mint öt évig a Nemzeti Válogatott kerettagjaként versenyeztem, edzettem. Legjobb eredményem 1991-ben Rómában a Hayashi Világbajnokságon küzdelemben elért 3. és formagyakorlatban elért 4. helyezésem volt. A fekete öv első mesterfokozatára is 1991-ben vizsgáztam, melynek oklevelét soke Teruo Hayashi nagymester hitelesítette. Pár év múlva egy síbaleset következtében térdműtéten estem keresztül, melyet követően karatés utam az oktatás és versenyeztetés felé fordult. Klubtársaimmal komoly edzői és versenyzői csapatot építettünk, majd a legrangosabb hazai versenyeken való állandó sikeres jelenlétünk gyümölcseként 2003-ban a hazai karate sport legeredményesebb egyesületeként szerepeltünk a Magyar Karate Szakszövetség 250 (!) sportklubot számon tartott ranglistája élén.

A versenyzői sikerek mellett klubtársaimmal gondosan ápoltuk a karate tradícióit is így számos, feketeöves tanítvánnyal büszkélkedhetünk, akik ma már saját tanítványokkal járják tovább a karate útját.
Minden mester, harcművész álma, hogy egy japános edzőterme lehessen, hogy dojoban edzhessen. 2005-ben határoztam el, hogy saját edzőtermet, karate dojonak alkalmas helyet keresek, mely egyaránt további lehetőségeket ad saját magam és tanítványaim fejlődéséhez. Kitartó elszántságot igényelt ez is, akár csak a karate gyakorlása, de eredménye született. Legnagyobb boldogságomra 2010 tavaszán megnyithattuk kapuit  a Shuhari Dojonak.

Szeretettel várlak edzéseimre!

Kápolnási Márton

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség