KARATE - KRAVMAGA - ÖNVÉDELEM - KÜZDŐJÁTÉK - Budapest, XII. Győri út 5-7.    +36 70 779 55 77
KARATE - KRAVMAGA - ÖNVÉDELEM - KÜZDŐJÁTÉK - Budapest, XII. Győri út 5-7. +36 70 779 55 77
HATÁRIDŐNAPLÓ
2020. Július
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Főmenü
 
Tanfolyamok
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
INFORMÁCIÓK - EGYEBEK
 
Kápolnási Márton sensei

Gyermekkoromban szüleim számos sportágat megismertettek velem. Már kisiskolásan atlétikai és kosárlabda versenyeken szerepeltem, rengeteget kerékpároztam, fociztam a BVSC-ben és bírkóztam a Honvédban. 1983-ban egy családi barátunk révén ismerkedtem meg az akkor még sok misztikum övezte karatéval, annak is a shotokan nevű stílusával.

Vékonyka alkatom és "madárlelkű" habitusom ellenére már rögvest az elején éreztem, hogy ez nekem való, s egy az utcán még gyermekként ért inzultus is erősítette bennem, hogy erre nekem szükségem van. Faltam az akkor még igen ritka harcművészeti könyveket, s a Bruce Lee filmek hatása :-) is jelentősen erősítette lelkesedésemet. Barátaimmal gyakran kibringáztunk a Margitszigetre, majd órákig gyakoroltunk Bruce Lee után "szabadon" Barkácsoltunk saját nunchakut, mellyel viccesen, motoros bukósisakban gyakoroltunk.

Két esztendő múltán dr. Varga Miklós sensei személyében találtam meg mesteremet, azt a mestert kinek tanításait mind végig követtem. Ekkor már a karate shito-ryu ágát gyakoroltam lekesen hetente 5-8 edzésen. Nagyon korán, már 16 évesen mesterem segítője lettem gyermekcsoportjának oktatásában, melynek vezetését a későbbiekben Turák Péter barátommal kettőnk irányítására bízott. Néhány év közös munka után senseijünk támogatása mellett 1989-ben saját klubot alapíthattunk. Szorgalmunknak köszönhetően mesterünk rendszeresen elindított minket a legismertebb versenyeken, ahol nem volt ritka, hogy minden súlycsoportban egy-egy klubtársunkkal állhattunk a dobogón.

A Magyar Bajnokságokon  és stílusversenyeken elért dobogós helyezéseim után több mint öt évig a Nemzeti Válogatott kerettagjaként versenyeztem, edzettem. Legjobb eredményem 1991-ben Rómában a Hayashi Világbajnokságon küzdelemben elért 3. és formagyakorlatban elért 4. helyezésem volt. A fekete öv első mesterfokozatára is 1991-ben vizsgáztam, melynek oklevelét soke Teruo Hayashi nagymester hitelesítette. Pár év múlva egy síbaleset következtében térdműtéten estem keresztül, melyet követően karatés utam az oktatás és versenyeztetés felé fordult. Klubtársaimmal komoly edzői és versenyzői csapatot építettünk, majd a legrangosabb hazai versenyeken való állandó sikeres jelenlétünk gyümölcseként 2003-ban a hazai karate sport legeredményesebb egyesületeként szerepeltünk a Magyar Karate Szakszövetség 250 (!) sportklubot számon tartott ranglistája élén.

A versenyzői sikerek mellett klubtársaimmal gondosan ápoltuk a karate tradícióit is így számos, feketeöves tanítvánnyal büszkélkedhetünk, akik ma már saját tanítványokkal járják tovább a karate útját.
Minden mester, harcművész álma, hogy egy japános edzőterme lehessen, hogy dojoban edzhessen. 2005-ben határoztam el, hogy saját edzőtermet, karate dojonak alkalmas helyet keresek, mely egyaránt további lehetőségeket ad saját magam és tanítványaim fejlődéséhez. Kitartó elszántságot igényelt ez is, akár csak a karate gyakorlása, de eredménye született. Legnagyobb boldogságomra 2010 tavaszán megnyithattuk kapuit  a Shuhari Dojonak.

Szeretettel várlak edzéseimre!

Kápolnási Márton

 

 

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!