KARATE - KRAVMAGA - ÖNVÉDELEM - KÜZDŐJÁTÉK - Budapest, XII. Győri út 5-7.    +36 70 779 55 77
KARATE - KRAVMAGA - ÖNVÉDELEM - KÜZDŐJÁTÉK - Budapest, XII. Győri út 5-7. +36 70 779 55 77
HATÁRIDŐNAPLÓ
2024. Január
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Főmenü
 
Tanfolyamok
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
INFORMÁCIÓK - EGYEBEK
 
KARATE MESTEREK

Dr. Varga Miklós shihan
karate mester

A hazai karate, első generációjának meghatározó mesterei közé tartozik, aki mind edzői, mind pedig versenybírói tevékenységével egyaránt jelentősen hozzájárult a harcművészet magyarországi fejlődéséhez. Shotokan, Shito-ryu, majd Shorinte stílusokban egyaránt mesterfokozatokat szerzett, a hazai bíró képzés, majd a hazai testőr és vagyonőr képzés úttörői közé tartozik. Jelenleg is az USA Florida University tanára. Oktatói stílusát a halkszavúság jellemzi, de bőséges mondanivalóval ragadja magával hallgatóit.
A dojonk számos aktív mesterének nevelő edzőjén kívül, a hazai karate sport egyik legsikeresebb versenyzőjének, S. Kovács Ádámnak első nevelő edzője.Bóné Zoltán
karate mester, jóga oktató, személyi edző

A dojonk egyik legsportosabb mestere, aki nem  csupán széleskörű ismereteivel, hanem katonai karrierrel is büszkélkedhet. Ezredesi rangban látott el külszolgálatot Washingtonban az Amerikai Magyar Nagykövetség katonai attaséjaként. Számos katonai sportverseny bajnoka. Korábban junior, majd felnőtt válogatott szintű karate versenyző a mozgáskultura számos más vállfajával magas szinten megismerkedett. Lételeme a sport és a futás, de számos táncos műfajban is otthonosan érzi magát.
Mind karate edzői, mind jóga oktatói egyedi közvetlen stílusa, komoly mozgatóerővel bír a legkülönbözőbb korosztályok számára.

 Kápolnási Márton
karate mester, személyi edző

Bővebben >>>>>>

A Shuhari Dojo alapítója és vezetőjeként megvalósíthattam álmomat, hogy a hobbim legyen a hivatásom. Büszke vagyok arra, hogy több mint 14 éve a testnevelési órák keretei között, az általam kidolgozott tananyag szerint főiskolán és az iskolai testnevelés részeként is oktathatom a karatét.
A dojo működtetése során arra törekszem, hogy a legkülönbözőbb igényeknek és korosztályoknak is megfelelő edzéseket tudjunk kínálni az érdeklődők számára. Az ovisoknak és a legkisebbeknek mosolygós barna-fekete öves tanítványaim vezetik a játékos karate-, illetve inkább harcművészeti alapozó órákat. A kisiskolások már akár eltökélten léphetnek a fekete öves mesterré válás útjára, vagy tehetségük és szorgalmuk szerint sportolóvá is válhatnak nálunk.

A közép-, és főiskolásokat már olykor a párkeresés is lecsábítja edzéseinkre, hisz egymás energiáinak megtapasztalása és a konfliktuskezelés sok olyan háttérinformációval is szolgál ami a párkapcsolatokban is hasznosak.
A fiúkat gyakran maga a harcművészet, a virtuskodás, a lányokat pedig leginkább talán az önvédelem csábítja hozzánk. A felnőttek habitusuknak és indíttatásuknak leginkább megfelelően elmélyülhetnek e 
tradicionális harcművészet értékeiben, vagy egy lazább, klubhangulatú csoportban, kezdők és újrakezdők között ismerkedhetnek, vagy hódolhtanak a karate alapjainak, így sajátítva el a karate önvédelmi rendszerét. Bármi is a motiváció, az edzések utáni csapatépítő "bambis" koccintások kötelező része a képzésnek ;)

Óráimon a könnyed, feszélyezettségtől mentes légkörre számíthatsz, s nem kell vehemens harcias habitussal bírnod ahhoz, hogy belekóstolj egy harcművészetbe, vagy elsajátíts néhány alapvető önvédelmi ismeretet.

 


Cserneky Kriszán
karate mester


Történelem tanár, táplálkozási és életmód tanácsadó. Gyermekkorában sikeres versenyzőként is már a részletek az elmélyülés a mélységekbe tekintés foglalkoztatta, mely alapossága és perfekcionista hozzáállása minden mozzanatából kiolvasható. Spirituálsi érdeklődési köre igen széles, több személyiségfejlesztési módszert elsajátított, hamarosan többszáz oldalas könyvét olvashatják majd az érdeklődők. Edzői, oktatói stílusára is az alaposság, minden részletre kiterjedő figyelem a jellemző.
Domján Áron
karate mester


Már kisgyermek korában is sikeresen szerepelt számos hazai és nemzetközi versenyen, de igazi sportolói életpályája felnőttként kezdődött. A hazai Magyar Bajnokságokon súlycsoportjában évekig meghatározó személyként állandó dobogósként szerepelt. Egy igazi pozitív személyiség aki mindent és mindenkit a jó oldaláról ismer meg és tart számon leginkább. Nem véletlen hisz családi vállakozásuk, a pozitív gondolkodás és életszemlélet egyik legmarkánsabb hirdetője, a közismert Magyar Agykontroll Kft. A legfiatalabb agykontroll oktaók közé tartozik, akinek előadásai egyre népszerűbbek az érdeklődők körében.

Krisztián barátjával több mint tíz éve sikeresen vezeti a Batthyány Utcai Általános Iskolában működő karate klubunkat, reményeink szerint hamarosan kinevelődnek itt is az első feketeövessé lett karatékák.
Szigethy András sensei
karate mester, személyi edző
Korábban világkupa győztes 
sikeres versenyzőként erősítette sportklubunk tekintélyét, majd klubvezetőként, több éve pedig a Shuhari Dojo válogatott sportolóinak személyi edzőjeként fárdtságot és energiát nem kímélve képezi versenyzőinket, szinte minden versenyre elkíséri válogatottainkat.
Nemzetközileg elismert családi vállakozásuk értékesítési igazgatójaként a karate versenyzőink legstabilabb támogatója.

 

Anti Zsuzsanna
karate mester

Hat évnyi művészi torna után bátyám nyomdokaiba lépve 2001-ben, 9 évesen kezdtem el karatézni a Hegyvidék SE Shuhari karate szakosztályában. Az első néhány év az alapismeretek elsajátításával telt, ekkor heti két alkalommal jártam a Kosztolányi Dezső gimnázium tornatermében megrendezett edzésekre.

11 évesen indultam el először hazai rendezésű országos és nemzetközi versenyeken, az ezekre való felkészülés azonban több edzést igényelt. Ebben az időszakban kerültem a klubon belül Szigethy András Senseihez, Kápolnási Márton egyik első feketeöves tanítványához. Az ő segítsége mellett szüleim is támogattak a versenyzésben, így az ezekhez hozzáadódó kitartó edzésmunka is meghozta gyümölcsét. Első magyar bajnoki címemet 15 évesen szereztem meg.

Több, mint hat éve vagyok a Magyar Válogatott keretének tagja, mind korosztályos, mind felnőtt kategóriákban számos Európa- és világbajnokságon képviselhettem hazánkat. Az ezekre való felkészülésben nagy előnyt jelentett a Shuhari Dojo létrejötte is, hiszen itt a sportágnak megfelelő speciális talajjal (tatami), tükrökkel és egyéb segédeszközökkel felszerelt teremben edzhettünk és edzhetünk a mai napig.

2011-ben sikeres danvizsgát tettem, így megszereztem az első feketeövet. Ugyan ebben az évben a malajziai korosztályos világbajnokságon hetedik helyezést értem el, ezen felül jelenleg hat Magyar Bajnoki címmel és több, mint száz hazai és nemzetközi érmes helyezéssel büszkélkedhetem. A munka azonban nem ért véget. Edzőmmel ezekben a hónapokban is a 2015 tavaszán megrendezendő isztanbuli Európa-bajnokságra való kvalifikációra készülünk. Ez heti 12-14 edzést jelent, a karate mellett kardió- és kondi edzéseket egyaránt.

Ami a tanítást illeti, először 15 évesen kezdtem segédkezni Kápolnási Márton Sensei edzésein, majd 7-10 éves kezdőknek tartottam edzést. Később a versenyzői tapasztalataimat szerettem volna megosztani a gyerekekkel, így az elmúlt két évben a versenyezni vágyó 12-18 évesekkel foglalkoztam heti egy-két alkalommal kiegészítve az alapedzéseket.

Tapasztalatgyűjtésnek és kedvcsinálónak remek volt ez a néhány év, idén szeptemberben azonban önálló csoportot szeretnék indítani, melyben a kezdetektől én felelhetek majd a gyerekek fejlődéséért. Szeretettel várok minden 6 és 10 év közötti ovist és iskolást, aki sok játék mellett szívesen elsajátítaná a karate alapjait, szem előtt tartva azt, hogy a karate nem csupán a technikai tudást, de a mentális készségeket, illetve a fegyelmet is fejleszti, néhány év után pedig életformává válhat.

 


 

 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY